Jakiego smartfona kupić?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Nematode
    Ambiente
    • 2010
    • 139

Zamieszczone przez soszek81
    Nematode - potrafisz wyłapać różnicę pomiędzy 256k a 16 mln kolorów? Tak szczerze?
    Fizycznie się nie da więc taka różnica jest i tak niezauważalna dla oka.
    Jak dla mojego przynajmniej 8)
    Z tym widzeniem kolorów to jest tak, że każdy trochę inaczej postrzega barwy. Teoretycznie granicą jest właśnie 16 mln kolorów. Dlatego też wszystkie telewizory, monitory itp sprzęty korzystają z modelu kolorów RGB czyli 256*256*256 co w przybliżeniu daje około 16,7 mln kolorów. Podejrzewam, że tak jak mówisz ciężko byłoby rozróżnić niektóre barwy z tej palety jednak bez dwóch zdań tak jak napisał kolega niżej kolory są żywsze i ich głębia jest większa. Może są osoby, które nie widzą różnicy między 256k, a 16 mln ale ja widzę, może wynika to też z racji tego że na co dzień mam trochę styczności z grafiką komputerową

Mam dodatkowo pytanie dotyczące HTC Desire HD. Mianowicie czy zadziała z fabrycznym systemem GSM II od Skody? Bo w rozpisce ze strony Skody nie ma niestety tego modelu, a ni w sumie żadnego które ostatnio wyszły i są godne uwagi czyli Galaxy S, C7, N8, DHD itp. Rozpiska jest aktualna na dzień 4 sierpnia.

Komentarz

• eroberto1
      Rider
      • 2010
      • 350

Zamieszczone przez Nematode
      Zamieszczone przez soszek81
      Nematode - potrafisz wyłapać różnicę pomiędzy 256k a 16 mln kolorów? Tak szczerze?
      Fizycznie się nie da więc taka różnica jest i tak niezauważalna dla oka.
      Jak dla mojego przynajmniej 8)
      Z tym widzeniem kolorów to jest tak, że każdy trochę inaczej postrzega barwy. Teoretycznie granicą jest właśnie 16 mln kolorów. Dlatego też wszystkie telewizory, monitory itp sprzęty korzystają z modelu kolorów RGB czyli 256*256*256 co w przybliżeniu daje około 16,7 mln kolorów. Podejrzewam, że tak jak mówisz ciężko byłoby rozróżnić niektóre barwy z tej palety jednak bez dwóch zdań tak jak napisał kolega niżej kolory są żywsze i ich głębia jest większa. Może są osoby, które nie widzą różnicy między 256k, a 16 mln ale ja widzę, może wynika to też z racji tego że na co dzień mam trochę styczności z grafiką komputerową

Mam dodatkowo pytanie dotyczące HTC Desire HD. Mianowicie czy zadziała z fabrycznym systemem GSM II od Skody? Bo w rozpisce ze strony Skody nie ma niestety tego modelu, a ni w sumie żadnego które ostatnio wyszły i są godne uwagi czyli Galaxy S, C7, N8, DHD itp. Rozpiska jest aktualna na dzień 4 sierpnia.
      Ja niestety nie odpowiem bo nie mam systemu GSM Skody, podłączam tel przez aux i gadam :szeroki_usmiech
      2.0 TDI BKD http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=39508

Komentarz

• rafs
        Drive
        • 2006
        • 92

Panowie mam dylemat (a cały wątek przeczytałem) HTC Desire HD czy iPhone4 16GB?
        OCTAVIA II 1.9TDI - 2006 - sprzedana
        OCTAVIA II 1.9TDI - 2007 - Rozbita, sprzedana
        OCTAVIA II FL 1.9 TDI 4x4 - 2009

Komentarz

• przemek88
          Rider
          • 2009
          • 613

HTC Desire HD ja bym to wziął Android i nie trzeba nic więcej

Moja Octavia 1.9 TDI AGR

Komentarz

• hermioli1
            Rider
            • 2009
            • 322

Zamieszczone przez przemek88
            HTC Desire HD ja bym to wziął Android i nie trzeba nic więcej
            albo HTC HD2, a na nim i android( extra gry, i bardzo friendly interfejs), i WM ( a na nim Auto Mapa). Oba systemy (WM w nand , a Andek na karcie pamięci) w jednym telefonie. Czego chcieć więcej....
            W zalewie Wiślanym pływał dziadek z babką,
            Babka utonęła do góry kudłatką.
            Oj nie żal mi babki jak tej jej kudłatki,
            Bo bym sobie uszył pomponik do czapki!!!

Komentarz

• przemek88
              Rider
              • 2009
              • 613

hermioli1,

Ale HTC HD2 Ma windowsa

Moja Octavia 1.9 TDI AGR

Komentarz

• marektbg
                Elegance
                • 2010
                • 861

hermioli1 bawiłeś się HD2 z tym andkiem? Ja miałem okazję i to strasznie okrojona wersja w porównaniu do mojego Galaxy S się nie umywa, ba nawet do Andka w wersji 1.5/1.6 (wcześniej miałem i5700 i HTC Hero).
                Co do navi - za 40zł można wykupić roczną licencję Naviexperta PL lub za ponad 100zł licencję EU - mapy świetne

Komentarz

• matii
                  Drive
                  • 2010
                  • 56

hermioli1,

Ale HTC HD2 Ma windowsa
                  ma winde ale wtedy dogrywasz jakby boot selector i masz i winde i androida na jednym fonie

Komentarz

• eroberto1
                    Rider
                    • 2010
                    • 350

Zamieszczone przez matii
                    hermioli1,

Ale HTC HD2 Ma windowsa
                    ma winde ale wtedy dogrywasz jakby boot selector i masz i winde i androida na jednym fonie
                    Android na HD to raczej ciekawostka, daleko mu do desire hd

Komentarz

• Skfarek
                      RS
                      • 2010
                      • 4795
                      • Octavia I (1U2)
                      • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez hermioli1
                      albo HTC HD2, a na nim i android( extra gry, i bardzo friendly interfejs), i WM ( a na nim Auto Mapa). Oba systemy (WM w nand , a Andek na karcie pamięci) w jednym telefonie. Czego chcieć więcej....
                      [b]

Czego? Stabilnego systemu, intuicyjnej obsługi, dobrze działającej wirtualnej klawiatury itd. mogę wymieniać długo, używałem telefonu przez tydzień i oddałem bez żalu a nawet z ulgą. Zdecydowanie lepiej brać HTC Desire.
                      Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
                      6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
                      Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/

Komentarz

• hermioli1
                        Rider
                        • 2009
                        • 322

Zamieszczone przez eroberto1
                        Zamieszczone przez matii
                        hermioli1,

Ale HTC HD2 Ma windowsa
                        Android na HD to raczej ciekawostka, daleko mu do desire hd
                        A co tam opowiadasz....,Android 2.1,rom z Nexus ONE, system w pełni stabilny, działa wszystko, instalacja aplikacji na karcie pamięci, 300 mega wolnego ramu, płynne działanie, zero zacinek. Jedyną wadą jest dość szybkie zużycie baterii spowodowane instalacją Andka na karcie pamięci. W związku z tym, karta jest w ciągłym użyciu. Nie mniej jednak, na dobę wystarcza. Andek w wersji nand na HTC HD2 zużywa zdecydowanie mniej energii, i coraz bardziej skłaniam się właśnie nad tym rozwiązaniem.

Komentarz

• adiwaw
                          Ambiente
                          • 2009
                          • 167

Panowie. Apropo HD2 posiadam i jest system który usuwa fabrycznego windowsa (ble) i na jego miejsce instaluje androida, a jakiego do zależy od nas. Ja mam najnowszego 2.3. Wcześniej (przed nowym rokiem) jedyną opcją androida na hd2 było bootowanie go z karty pamięci. Jednak pożerał on tyle energii że codziennie minimum raz ładować. teraz mamy stabilnego andka który u mnie trzyma spokojnie 3 dni. Nie potrzebuje niczego więcej. Jak mi czegoś zabraknie to w markecie jest ponad 200tys aplikacji.

Komentarz

• hermioli1
                            Rider
                            • 2009
                            • 322

adiwaw, właśnie o tym mówię. Andek w pamięci nand naszego HD, i po problemie częstego ładowania baterii.

Komentarz

• Skfarek
                              RS
                              • 2010
                              • 4795
                              • Octavia I (1U2)
                              • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

A jest sens tak się bawić , nie lepiej bra cod razu phona z androidem, przecież desire ma praktycznie te same bebechy co HD2?

Komentarz

• Guguś
                                L&K
                                S_OCP Member
                                • 2008
                                • 1212

Jaką navi polecacie na Galaxy I9000 i skąd zassać :?:

Witaj szkoło, żegnajcie kochane pieniążki.

Komentarz

• eroberto1
                                  Rider
                                  • 2010
                                  • 350

Zamieszczone przez Skfarek
                                  A jest sens tak się bawić , nie lepiej bra cod razu phona z androidem, przecież desire ma praktycznie te same bebechy co HD2?
                                  jeżeli android na hd2 tak śmiga to jest duży sens bo hd2 wyrwiesz niemal za połowę ceny desire hd

Komentarz

• Skfarek
                                    RS
                                    • 2010
                                    • 4795
                                    • Octavia I (1U2)
                                    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

eroberto1, a więc cena potwierdza jego kiszkowatość w wersji "seryjnej" :diabelski_usmiech Ale jak masz telefon nowy i na gwarancji to zabawy z softem i wrzucaniem innego systemu operacyjnego raczej nie przejdą w serwisie :?:

Komentarz

• eroberto1
                                      Rider
                                      • 2010
                                      • 350

eroberto1, a więc cena potwierdza jego kiszkowatość w wersji "seryjnej"
                                      Nie koniecznie bo rok temu kosztował 2400zł, to sprzęt który szybko się amortyzuje, samochód traci na wartości ok 50% przez 3 lata i też kiczowaty? Desire HD kosztował 2500 a teraz można wyrwać za 1700, też nie uważam że to świadczy o kiczowatości, wyjątkiem jest nadgryzione jabłko które dużo wolniej traci na wartości ;D

[ Dodano: Pon 07 Lut, 11 12:00 ]
                                      Ale jak masz telefon nowy i na gwarancji to zabawy z softem i wrzucaniem innego systemu operacyjnego raczej nie przejdą w serwisie
                                      zależy co sie popsuje, do omnii wgrywałem różne romy i jak oddawałem na serwis to wgrałem orginał i nie było problemu z gwaracją, co prawda naprawa nie dotyczyła oprogramowania, ale napewno w nim grzebali bo miałem zainstalowaną aktualizację.

Komentarz

• Skfarek
                                        RS
                                        • 2010
                                        • 4795
                                        • Octavia I (1U2)
                                        • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez eroberto1
                                        Nie koniecznie bo rok temu kosztował 2400zł, to sprzęt który szybko się amortyzuje, samochód traci na wartości ok 50% przez 3 lata i też kiczowaty? Desire HD kosztował 2500 a teraz można wyrwać za 1700, też nie uważam że to świadczy o kiczowatości, wyjątkiem jest nadgryzione jabłko które dużo wolniej traci na wartości ;
                                        chodziło mi o wypowiedź z której zrozumiałem że używany HD2 jest wart połowy ceny używanego Desire :wink:
                                        Co do aut jak coś ma słabą opinię/jest awaryjne/drogie w utrzymaniu to też nie osiąga wysokich cen na rynku wtórnym - patrz Laguna II :wink:

Komentarz

• Hunter
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2007
                                          • 1655

poszukuję jakiegoś fajnego telefonu/smartfona - co moglibyście polecić? Raczej dużo dzwonię, stąd myślałem o E52. Kiedyś miałem służbową i bardzo byłem zadowolony. Ostatnio wpadł mi w oko też Samsung s5620 Monte. O tym poza danymi technicznymi i jakimiś opiniami przypadkowych użytkowników za dużo nie wiem. Może ktoś z OCP posiada/posiadał Monte i mógłby coś napisać. Cenowo przedstawia się całkiem przyzwoicie. Kilka gadżetów ma m.in. Wi-Fi, Bluetooth, radio, odtwarzacz i jakiś aparat, które mnie chyba najbardziej interesują. Nie chciałbym też wywalać kosmicznych pieniędzy na jakieś mega zabawki. Ważne żeby to był zgrabny, nie za duży telefon, max wielkości wspomnianego Monte. No i aby bateria nie padała po dniu normalnego użytkowania...
                                          ...nie ma to jak Octavia :drive:
                                          >>> STOP PIJANYM KIEROWCOM!!! <<<

Komentarz

• AdamB
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2007
                                            • 8030
                                            • Octavia IV (NX3)
                                            • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Hunter, to może Samsung Wave S8500?

Trzyma 9 dni przy ilości rozmów 1,5 godziny i trochę zabawy z netem. Włączony na okrągło+budzenie codziennie.
                                            Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• djczas
                                              RS
                                              • 2005
                                              • 9612

Hunter, jeśli długo ma bateria działac to czytałem ostatnio dwa testy samsungów wave 533 i 733 ob są dobrze wyposażone a bateria potrafi bardzo długo wytrzymać nawet do 6 dni bez ładowania

Komentarz

• Hunter
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2007
                                                • 1655

tylko cena tego Wave'a jest zaporowa... Chciałbym kupić nowy aparat, ale bez abonamentu...

Komentarz

• Kabraxis
                                                  Ambiente
                                                  • 2009
                                                  • 106

No to jak kolega pisal wave 733, 533, a moze galaxy i5700 albo i5800

Komentarz

• Hunter
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2007
                                                    • 1655

znalazłem jeszcze Samsung i5500 Galaxy z Androidem 2.1 w cenie całkiem niezłej... Chyba się na to zdecyduję. Aparat 2 MPix, ale to raczej nie problem Bateria podobno 1200 mAh Wiadomo do ideału baterii E52 sporo brakuje, ale i tak jest całkiem nieźle...

Komentarz

Pracuję...